Veldexcursie naar de Ossenkampen

Op 26 juni 2018 organiseren we een excursie veldexcursie naar proeflocatie ‘De Ossenkampen’ onder leiding van Rob Geerts. De ossenkampen is een 60 jaar lang lopende proef op (bloemrijke) graslanden bij Wageningen. In deze proef worden op verschillende veldjes verschillende kunstmestbemestingen en bekalking toegepast.

Deze proef is opgezet vanuit landbouw doeleinden. Maar ondertussen eigenlijk vooral interessant voor ecologen en beheerders van bloemrijk grasland. én voor agrariërs die bloemrijk grasland in hun bedrijfsvoeren hebben of willen opnemen.

Maar heel weinig beheerders kennen deze langlopende veldproef. Om iedereen in de gelegenheid te stellen deze proef te bekijken en ervan te leren organiseren we deze veldochtend. 2de helft juni zijn de bloemen van de Ossenkampen op hun mooist. (we hopen dat je als ecoloog/beheerder niet op vakantie bent!)

Rob Geerts is al jaren heel nauw betrokken bij de Ossenkampen. Hij is expert op bloemrijke graslanden en nauw betrokken bij het agrarisch natuurbeheer. Hij is nu aan het zoeken om bij alles wat hij aan kennis en ervaring heeft het bodemleven te integreren.

Programma

  • 9:00 ontvangst op de campus met koffie en thee
  • 9:15 Rob Geerts verteld over de Ossenkampen en daar lopend en gedaan onderzoek.
  • 10:00 met de auto 10 min naar de Ossenkampen
  • 10:15 ossenkampen
  • 12:15 biologische lunch op de campus
  • 13:00 afronding

De kosten: 100,- euro excl. BTW. Dit betreft een eigen initiatief, er zijn geen subsidiegelden mee gemoeid. We willen er niet rijk van worden maar wel de kosten gedekt hebben. Er is ruimte voor 20 deelnemers.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *