Even voorstellen: nieuwe collega Astrid Kristiaan

Het Adviesloket Bodem & Natuur heeft sinds eind vorig jaar versterking gekregen van een nieuwe collega: adviseur bodemecologie Astrid Kristiaan. Tijd voor een interview om eens even beter kennis te maken!

 

Bij het Adviesloket staat Astrid opdrachtgevers bij met raad en daad. Ze analyseert natuurontwikkelings- en natuurbeheersvraagstukken en geeft praktijkadviezen. Astrid: “Hiervoor ga ik praktisch te werk, met behulp van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.”

De bodem meer zichtbaar maken

Het Adviesloket nog verder op de kaart zetten én meer bekendheid geven aan de bodem, daar gaat Astrid graag mee aan de slag. “Het effect van de bodemkwaliteit op de groeiende vegetatie, en andersom, dat vind ik heel interessant om te onderzoeken. Er is nog zoveel niet bekend over de bodem: wat er zich afspeelt in de grond is niet per se zichtbaar aan het oppervlak. Ook kijk ik graag naar hoe grond wordt gebruikt en wat de gevolgen daarvan zijn.”

Het veld in

Hoe Astrid het liefst te werk gaat? “Je kunt me typeren als een analytische werker. Ik vind het ontzettend leuk om me helemaal te verdiepen in een vraagstuk. Ik breng de verschillende kanten in kaart en ga gedegen te werk. Ik pak eerdere onderzoeken erbij en ga vooral ook zelf het veld in. Met eigen ogen wil ik zien wat we onderzoeken. Verbanden vinden en vervolgens advies kunnen geven: dat vind ik geweldig.”

Aan de slag voor Landgoed Delhuyzen

Op dit moment werkt Astrid aan een onderzoek op Landgoed Delhuyzen. “In dit prachtige natuurgebied vind je een groot verstrooiterrein. De as wordt nu uitgestrooid in de bossen. Ik doe onderzoek of dit ook op de heide mogelijk is. Daarvoor breng ik de gevolgen voor de bodem in kaart. Binnenkort vertel ik u hier graag meer over!”

Astrid inschakelen voor jouw project?

Neem contact met haar op via Astrid.kristiaan@bodemennatuur.nl.